L’Armari de la Memòria

10 mayo 2024

L’Armari de la Memòria, servei dependent de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, de la Generalitat Valenciana, per a la recuperació i difusió de memòries LGTBI valencianes, proposa dues activitats:

Un projecte de memòria oral per a la gravació de testimonis de persones LGTBI valencianes. 

Busquem testimonis de persones LGTBI! 

Cartel promocionalTens més de 55 anys? Has residit almenys durant cinc anys al territori valencià? T’identifiques com a persona LGTBI? Si la resposta a les anteriors preguntes és un “sí”, el teu testimoni ens interessa. I molt. Perquè les teues vivències són personals, íntimes, intransferibles. Però també estan travessades per una dimensió comunitària, que converteix els teus records individuals en memòria col·lectiva.

Volem recuperar aquesta història plural i diversa, i per fer-ho, volem conèixer la teua història.

Més informació: Busquem testimonis de persones LGTBI!

Tallers al voltant de la Vigília Internacional en Memòria i Solidaritat amb les persones afectades pel VIH.

Taller de creació entorn de l’obra de Pepe Miralles

18.05.2024 | 9:30 h | Alacant – Aula Miguel Hernández, 1r pis Edifici Canalejas, UA
21.05.2024 | 17 h | Castelló – La llotja del Cànem
25.05.2024 | 10 h | València –  Centre Cultural La Nau – UV

L’obra de l’artista Pepe Miralles es caracteritza pel seu vincle amb la sensibilització sobre el VIH i l’estigma social que este comporta. La finalitat artística de crear imatges sobre la sida passa a un segon pla, centrant-se així en un treball actiu per a incidir en com es pensa sobre la sida i el VIH. Este taller pretén, així, no solament difondre l’obra de Pepe Miralles i el seu fons d’arxiu, depositat a l’Armari de la Memòria, sinó seguir la seua línia de treball, reflexionant entorn de la construcció d’este imaginari social. 

Cada tercer diumenge de maig (este any, 19 de maig), a escala internacional, es duen a terme activitats relacionades amb la memòria i solidaritat amb les persones afectades pel vih/sida. Des de l’Armari de la Memòria, organitzem este taller, que tindrà lloc a les ciutats de Castelló, Alacant i València, en tres dates diferents al voltant d’este dia assenyalat, que constarà de dues parts.

Més informació: Tallers de l’activitat «Sida social = arxiu social»